Met welke soorten doeken en dragers kan ergonomisch gedragen worden?

We beginnen met de rekbare doek. Dit is een fijne en zachte doek voor baby’s vanaf de eerste week. Veel draagouders vinden deze doek minder fijn om te gebruiken naarmate het kindje groter wordt. Qua gebruik is het makkelijk in die zin dat je deze doek eerst helemaal knoopt. Als je daarmee klaar bent doe je pas je baby in de draagdoek. Het blijft natuurlijk wel knopen en een doek om je heen wikkelen maar je hoeft niet te knopen terwijl je je baby al vast hebt.

Rekbare doek
Rekbare doek


De FWCC met een geweven doek
De FWCC met een geweven doek

Dan is er de geweven doek. Deze is er in verschillende maten, van kort tot heel lang. En daarmee kun je ook allerlei verschillende knopen doen. Met een korte doek kun je je kindje gemakkelijk en snel op je heup knopen, terwijl met een lange(re) doek je je kindje op je buik (bijvoorbeeld de front wrap cross carry) of als ze wat groter zijn op je rug (bijvoorbeeld de rucksack de double hammock) kan knopen. Als de draagdoek je bevalt zijn er nog veel meer verschillende knopen te ontdekken.

Ook van geweven stof is er een ringsling. Dit is een korte doek met ringen, waarbij het kindje op de heup gedragen wordt.

De Ruck met een geweven doek
De Ruck met een geweven doek


Ringsling
Ringsling

Naast doeken en een ringsling zijn er veel verschillende ergonomische dragers. Er zijn er die geknoopt worden, een mei tai. Er zijn dragers die deels geknoopt worden en voor een deel gespen, klittenband of ringen hebben. Ook heb je dragers die alleen maar gespen hebben, zogenaamde full buckles. Bij dragers heb je ook nog keuze of je met een heupband of zonder heupband(onbuhimo) wil.Emeibaby
Emeibaby
Bondolino
Bondolino
Tula
Tula
Kokadi flip
Kokadi flip